Informare de presă – 25.03.2023

Ziua Poliției Române marcată azi la Satu Mare
Prefectul Radu Roca alături de subprefectul Altfatter Tamás și de directorul Cancelariei, Radu Iancu a participat azi la ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE, eveniment care s-a desfăşurat în Sala Mare de Şedinţe a Palatului Administrativ.
Alături de poliţiştii sătmăreni s-au aflat reprezentanţii administraţiei judeţene şi locale, colegi poliţişti din Ungaria precum şi conducerea instituţiilor din sistemul de justiţie.
După şedinţa festivă cei prezenţi au asistat la o expoziţie cu tehnica din dotare şi au vizitat standurile de promovare a profesiei de poliţist, a campaniilor de prevenire şi a activităţilor desfăşurate de poliţiştii de proximitate.
”Am venit în primul rând să vă felicit. Am încredere ca prefect, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu şi ca cetăţean în Poliţia Română și în voi , în polițiștii sătmăreni. Suntem colegi în același minister și consider că am avut o foarte bună conlucrare . Totodată îmi doresc ca gradul de protecţie al cetățeanului să fie păstrat la un nivel ridicat în Satu Mare.
Curajul, devotamentul, profesionalismul și pasiunea de care dați dovadă sunt extraordinare. Să nu uităm că trăim vremuri dificile cu un război la granița țării și cu provocări nemaiîntâlnite.
Riscurile la care v-ați supus în tot acest timp, în care ați înfruntat zilnic pericolul pentru ca cetățenii acestui județ să fie în siguranță, au făcut dovada dăruirii și a tăriei dumneavoastră de caracter.
Datorită profesionalismului dumneavoastră am traversat ultimul an fără mari incidente.
Transmit aprecierea mea conducerii și întregului personal din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Satu Mare și țin să vă mulțumesc pentru faptul că vegheați asupra liniștii și siguranței comunității.
Vă mulțumesc pentru toate sacrificiile depuse în această perioadă, pentru curajul și priceperea de care ați dat dovadă și doresc să vă transmit gânduri bune și sănătate, atât dumneavoastră cât și familiilor dumneavoastră pentru sprijinul și înțelegerea acordate.
La mulți ani Poliția Română!
La mulți ani Inspectoratul de Poliție al județului SATU MARE!”- prefect Radu Roca.
Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an pe data de 25 martie. Aceasta este o zi de sărbătoare națională în România, în semn de recunoaștere a serviciilor și sacrificiilor aduse de forțele de poliție în asigurarea ordinii publice și a siguranței cetățenilor.