Informare de presă – 29.06.2023

Promovăm tradiția zonei și produsele tradiționale
Prefectul Radu Roca , alături de directorul de Cancelarie, Radu Incu a primit în această după amiază vizita unei delegații de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (M.A.D.R.).
Din delegație au făcut parte Diana Pavelescu, Consilier Promovare, Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole din cadrul M.A.D.R. , Mihai Giminadis , consilier superior pe Politici Industrie Alimentară și Comerț, serviciu Produse Tradiționale precum și belgianul Thierry Heins , director secțiune băuturi spirtoase din cadrul renumitului Concurs Mondial de la Bruxelles.
Delegația e însoțită în județul Satu Mare de Cornel Mureșan, președintele Federației Producătorilor de Pălincă din Nord-Vest.
”Sunt plăcut impresionat de cele văzute în județul Satu Mare și de produsele găsite aici , la Medieșu Aurit, Cămârzana sau Mărtinești. Sunt convins că prezența produselor tradiționale din județul Satu Mare la ”Concours Mondial de Bruxelles” ar fi un succes și o șansă mare de promovare a tradițiilor din zona dumneavoastră”- Thierry Heins.
” Mă bucur că am putut să facem o scurtă prezentare a zonei și a tradițiilor din județul Satu Mare. Este o șansă pentru producătorii din județ de a promova Sătmarul și România la nivel mondial”- prefect Radu Roca.