Campania națională ”Curățăm România”, lansată de Ministerul Mediului se derulează la nivelul județului Satu Mare în coordonarea Instituției Prefectului și cuprinde în echipa de monitorizare reprezentanți ai tuturor serviciilor deconcentrate ale Ministerului Mediului din județ, ai Consiliului Județean, Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului Județean de Jandarmi. Conform planificării acțiunilor locale, centralizate la nivelul prefecturii, mai multe unități administrativ-teritoriale au propuse astăzi acțiuni de ecologizare: Valea Vinului, Socond, Orașu Nou, Dorolț, Craidorolț, Urziceni, Pomi, Livada.
Subprefectul Pop Romeo s-a deplasat astăzi la Socond unde primăria a organizat o activitate cu implicarea a peste 100 de persoane, din care voluntari, elevi și peste 40 de persoane beneficiare de ajutoare sociale. Au fost curățate șanțurile și proximitatea a peste 4 kilometri de drum județean, dar și alte terenuri din Socond și Soconzel, colectându-se peste o tonă de deșeuri care au fost predate spre reciclare. De asemenea, în orașul Livada, conform monitorizării transmisă de subprefectul Altfatter Tamas a fost o mobilizare masivă, peste 200 de persoane atât voluntari cât, mai ales persoane beneficiare de ajutor social, zona în care s-a acționat fiind pe străzile din Livada, spre Adrian dar și la Gara Mare.
În cursul zilei de ieri au fost finalizate activități din program în Supur (309 elevi, 40 voluntari și 10 asistați social au colectat peste 10 tone de deșeuri), Sanislău, Călinești-Oaș (peste 30 mc deșeuri), Botiz și Acâș (100 elevi, 25 asistați, 10 voluntari ai serviciului local de urgență – rezultat 12 mc deșeuri colectate).
Prefectul Radu Roca mulțumește tuturor instituțiilor și autorităților locale pentru demararea cu succes a campaniei. ”Avem mult de lucru, avem multe de îndreptat în acest domeniu al respectării și protejării mediului. Asemenea acțiuni pot contribui la educația tinerei generații și la schimbarea comportamentului ecologic al tuturor cetățenilor. Implicarea beneficiarilor de protecție socială este de asemenea o pârghie la îndemâna autorităților locale, în acest mod se poate contribui la starea de salubritate a unei comunități și la frumusețea localității. Continuăm acțiunile în tot județul iar până la data de 4 mai am convingerea că fața județului nostru va fi alta!”
14.04.2022 CANCELARIA PREFECTULUI – Biroul de presă