Informare de presă – ședința Colegiului prefectural

Prefectul Radu Roca a convocat astăzi 30.06.2022 ședința Colegiului Prefectural, pe ordinea de zi a întâlnirii fiind propuse următoarele teme, respectiv:
• Prezentarea Strategiei Naționale Antidrog – Informare privind Planul județean de acțiuni;
• Adoptarea prin Hotărâre de colegiu prefectural a Planului județean de acțiuni pentru implementarea Strategiei Naționale Antidrog la nivelul județului Satu Mare .
La ședință au participat alături de prefect, subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop secretarul general Cosmin Dorle și directorul Cancelariei Prefectului, Radu Iancu, alături de șefii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor în județul Satu Mare şi reprezentanții MAI.
În partea a doua a ședinței prefectul Radu Roca i-a solicitat directorului executiv al Direcției Județene de Statistică, Cătălin Ghiran situația la zi a Recensământului populației în județul Satu Mare.
La nivelul județului Satu Mare până la data de 29 iunie 2022 procentul populației recenzate a ajuns la 69,4%..
Directorul executiv al Direcției Județene de Statistică recunoaște că și din cauza vremii caniculare recenzorii ies greu în teren .
”Din fericire s-a rezolvat problema recenzorilor la nivelul municipiului Satu Mare. Mai avem probleme doar la Carei în acest sens. În etapa a 3-a se observă o ușoară creștere în ultimele zile dar și așa dacă se păstrează acest ritm , pe 17 iulie , la data limită vom ajunge la 90-91% din populația județului recenzată. Așa că ar mai fi nevoie de prelungirea cu cel puțin o săptămână a perioadei de recenzare pentru a închide recenzarea în județ” a transmis Cătălin Ghiran, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Satu Mare.
Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca a făcut, la finalul ședinței de azi , un apel către cetățenii județului, mai ales către persoanele vulnerabile, să evite deplasările intre orele 11,00 – 17,00 si să se protejeze de caniculă in perioada următoare în contextul codului roșu de caniculă transmis pentru județul Satu Mare, în această dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie.