Mesajul Instituției Prefectului, cu ocazia Zilei Poliției Locale în România

În ziua de 21 Mai, începând cu anul 2015, se aniversează Ziua Poliției Locale în România.

Această zi coincide cu o mare sărbătoare religioasă pentru români, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Pentru sătmăreni, poliția locală înseamnă un sprijin deosebit în vederea asigurării măsurilor de ordine publică și îndeosebi a punerii în aplicare a hotărârilor autorităților deliberative, cu aplicabilitate în unitățile administrativ-teritoriale pe care le gestionează. Structurile de poliție locală din județul Satu Mare au făcut pași importanți în procesul de modernizare și restructurare a atribuțiilor funcționale și de reconfigurare a rolului și locului în societatea noastră.

Reprezentând o instituție de bază pentru comunitățile locale pe care le deservește, a cunoscut o dezvoltare continuă, consolidându-și, totodată, relația cu celelalte instituții ale statului, fapt concretizat și prin atribuțiile conferite în actuala criză sanitară.

Sărbătorirea azi a polițiștilor locali vine într-un context cu totul special, dar istoria ne arată că, la fel cum Împăratul Constantin a câștigat lupta contra răului, sub mesajul ” Hoc Signo Vinces”, așa vom trece cu bine și noi de actuala criză, prin credință, eforturi comune și solidaritate.

Dorim pe această cale să vă mulțumim pentru eforturile depuse în interesul cetățenilor din județul Satu Mare, pentru buna colaborare cu structurile de ordine publică ale Ministerului Afacerilor Interne, să vă urăm sănătate și putere de muncă pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale cetățenești.

La mulți ani!

 

Instituția Prefectului-județul Satu Mare