Comunicat- activități pentru prevenirea răspândirii sars-cov-2

În ultimele 24 de ore au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 150 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

În urma activităților desfășurate ieri, 4 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului Satu Mare, au fost verificate 62 de societăți comerciale, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor referitoare la modul de amenajare a teraselor privind distanţarea fizica și locul prevăzut la mese și pentru incalcarea măsurilor de protecție individuală.

Alte 12 de sancțiuni contraventionale au fost pentru nerespectarea prevedetilor O.U.G 195/2002 privind circulație pe drumurile publice și 16 la Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Astfel de activități vor avea loc si in perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

05.07.2020                                                                Cancelaria Prefectului