Comunicat-măsuri privind prevenirea răspândirii SARS COV 2

Ca urmare a creșterii accentuate a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS COV 2 la nivel național, pe fondul nerespectării măsurilor sanitare preventive dispuse pentru starea de alertă, în perioada 03.07-05.07.2020, IPJ Satu Mare în colaborare cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Poliția Locală Satu Mare, IJJ Satu Mare și ISU Satu Mare, ITPF Satu Mare, ITM Satu Mare, DSV Satu Mare, DSP Satu Mare şi Protecţia Consumatorului vor acționa cu efective mărite pe întreg teritoriul județului Satu Mare, conform Planului de măsuri privind prevenirea răspândirii acestui virus.

În acest sens se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și zonele de promenadă. Totodată se vor efectua verificări și în trafic, fiind vizat transportul local, național și internațional, de persoane.

Pentru desfășurarea acestor acțiuni, se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren.

Astfel că, in cursul serii trecute pe raza județului, au fost angrenati peste 120 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, reprezentanţi ai ISU Satu Mare ANPC, ANSVA, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Autorităţii Publice Locale.

După primele activități desfășurate în acest sens, în 03.07.2020, au fost verificate 48 societăți comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală şi pentru fapte de natură economică în context COVID 19.

De asemenea, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 și un număr de 3 sancțiuni la Legea nr. 61/1991. Cu o valoare totală de peste 3 900 de lei.

Totodata polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat pe strada Neajlov, din municipiul Satu Mare, un autoturism condus de către un tânăr de 28 de ani, iar la controlul autoturismului, in interiorul acestuia polițiștii au găsit 19 980 fire țigarete de proveniența ucraineana.

In cauza au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii asimilate contrabandei.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

04.07.2020                                                                Cancelaria Prefectului