Comunicat de presă -13.04.2020

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

Astfel, la data de 12 aprilie a.c., 220 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 12 aprilie, polițiștii au aplicat 129 sancțiuni contravenționale în valoare de 380.000 de lei, dintre care 128 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

De asemenea, polițiștii au identificat o persoană care nu respecta măsurile de izolare la domiciliu, astfel că a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana mai sus menționată a fost internată în centrul de carantină pentru o perioadă de 14 zile, pe propria cheltuială. Totodată, față de persoana în cauză polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.

 

În perioada de referință au fost efectuate 1016 verificări la persoanele aflate în izolare la domiciliu.

 

13.04.2020                                                                Cancelaria Prefectului