Comunicat de presă – 14.06.2021

Prefectul Altfatter Tamas a convocat astăzi ședințele de lucru săptămânale cu conducerea compartimentelor din cadrul aparatului de lucru și cea cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ, la care au participat și conducerile Garnizoanei Satu Mare și a Direcției de Sănătate Publică.

Pe lângă analiza activităților curente ale structurilor, au fost analizate stadiul vaccinării în județul Satu Mare, rezultatele organizării maratoanelor de vaccinare dar și măsuri de eficientizare din punct de vedere economic și al disponibilității resurselor umane a rețelei de centre de vaccinare.

Până în acest moment, 80641 de sătmăreni au fost imunizați cu cel puțin o doză, dintre aceștia 4245 de persoane în cadrul maratoanelor de vaccinare și 2460 de persoane în mediul rural, cu sprijinul echipelor Ministerului Apărării Naționale.

În ceea ce privește rețeaua județeană de centre de vaccinare, în perioada următoare va avea loc o reorganizare prin comasare a unor centre sau prin optimizarea programului de lucru. În continuare se va pune accent pe accesibilizarea vaccinului în mediul rural, către populația cu posibilități mai reduse de mobilitate, cu implicarea factorilor responsabili din cadrul autorităților locale.

Împreună cu reprezentantul Ministerului Apărării Naționale, s-a stabilit cadrul general de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Ziua Drapelului Național, sărbătorită anual pe data de 26 iunie.

Anul acesta, Drapelul Național va fi arborat festiv pe unul din catargele care flanchează Monumentul Ostașului Român, din Piața Vasile Lucaciu din municipiul Satu Mare. Drapelul Național va fi coborât de pe catarg în data de 25 iunie, sfințit în cadrul unei slujbe religioase în Catedrala Ortodoxă, și înălțat în acordurile Imnului Național la finalul ceremoniei din 26 iunie 2021.

14.10.2021                                                            CANCELARIA PREFECTULUI