Comunicat de presă – 30.08.2021

Subprefectul Radu Bud a convocat astăzi ședința săptămânală de lucru cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a Direcției de Sănătate Publică (DSP), în prezența subprefectului Lavinia Kiss. A fost analizată asigurarea ordinii și siguranței publice în cadrul evenimentelor organizate în săptămâna încheiată de către poliție și jandarmerie iar comandantul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) a informat despre manifestările pe domeniul public care se vor desfășura în perioada următoare în județ (Street Music Festival Satu Mare, Balul „Petofi Sandor” din Carei, altele de amploare redusă).

În perioada următoare continuă parametrii de trafic crescuți pe sensul de ieșire din țară, Inspectoratul Județean de Jandarmi execută și misiuni de asigurare a ordinii publice în punctele de frontieră, în special la Petea. Se recomandă a se folosi și punctele de trecere a frontierei Urziceni și pe cele apropiate din Bihor (Valea lui Mihai, Săcueni) pentru ieșirea din țară, cu toate că este operaționalizată la maximum capacitatea de tranzit a frontierei spre Ungaria. Cetățenii se pot informa pe site-ul https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline despre timpii de așteptare în punctele de frontieră, în timp real.

Având în vedere actualizarea Anexei privind incidența cumulată a cazurilor la 14 zile pe localități la nivelul județului Satu Mare în data de 30.08.2021, datorită depășirii pragului de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, în localitățile Bătarci (4,21 la mie ) și Cămărzana (3,70 la mie) începând cu data de 31.08.2021 ora 0,00 și până la data de 13.09.2021 se aplică măsurile specifice prevăzute de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 41/09.08.2021, care prevăd în principal următoarele:
 Administratorii/Proprietarii spațiilor publice afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective;
 Sunt interzise organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.
 Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber.
 Este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive,etc.).
 Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5.00-2.00, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
 Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite comercializarea produselor în sistem “take-away” (la pachet) și/sau catering.
 Este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
 Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului cu asigurarea unei suprafețe de minim 7mp/persoană.
 Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este interzisă.
 Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este interzisă.
Și în comuna Târșolț, datorită depășirii pragului de 2 infectări la mia de locuitori (2,21) în perioada 31.08.2021 – 13.09.2021 se aplică măsuri specifice specifice privind organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive,etc.) din punct de vedere a condițiilor de organizare și a numărului de participanți dar și activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice.
Prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 41/09.08.2021 stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de noul Coronavirus pot fi găsite aici

Anexa privind incidența actualizată, aici