Informare de presă – 03.12.2023

Cod galben de viituri, până marţi, pe râurile din judeţ
În urma atenţionării Cod portocaliu de viituri, valabilă azi pe râuri din judeţul Satu Mare, prefectul Radu Roca se află în teritoriu pentru a verifica împreună cu specialiştii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Satu Mare , ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Satu Mare şi ai Apelor Române situaţia de pe cursul râurilor Crasna şi Tur şi cea de la Barajul de Acumulare de la Călineşti Oaş.
”Am convocat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Serviciului de Gospodărire a Apelor Satu Mare , ANIF filiala Satu Mare şi împreună am evaluat situaţia din zonele inundabile de la Moftin, Ghilvaci, Turulung, Barajul de Acumulare de la Calineşti Oas. S-a verificat de asemenea funcționarea stațiilor de pompare de la Moftin , Terebesti, Turulung şi de la barajul de la Calinesti Oas. Am vrut să mă asigur că există o bună colaborare a instituţiilor pentru prevenirea inundaţiilor în zonele respective. Ţinem permanent legătura cu primarii din Moftin şi Călineşti Oaş şi monitorizăm atent situaţia.”- prefect Radu Roca.
Ca o primă măsură s-a decis închiderea circulaţiei pe Drumul județean 109 K : Oraşu Nou- Prilog- Remetea Oasului- Boineşti – Călineşti Oaş…. Drumul se închide temporar până la scăderea nivelului de pe răul Tur.
Institutul Naional de Hidrologie si Gospodărire a Apelor a emis şi un Cod galben de viituri, valabil până marţi, pe râuri din bazinele hidrografice din judeţele Satu Mare şi Bihor.