Informare de presă – 06.12.2023

Trafic îngreunat , în continuare, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu
Prefectul Radu Roca alături de directorul de Cancelarie, Radu Iancu s-a deplasat în această dimineață la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu pentru a verifica modul în care colaborează instituțiile abilitate pentru fluidizarea traficului în zonă și pentru evitarea unor accidente rutiere.
”La Punctul de Trecere al Frontierei de la Halmeu, se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. A fost suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control. Pentru evitarea accidentelor rutiere colaborarea instituțională trebuie să fie perfectă în aceste zile și am cerut prezența permanentă în teren a echipajelor de la Poliția Rutieră, Poliția de Frontieră și Jandarmerie.”- prefect Radu Roca.
Ţinând cont de timpii crescuţi de aşteptare la automarfare înregistraţi pe sensul de ieşire din România către Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu vă facem cunoscut faptul că, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost intensificate discuţiile prin intermediul canalelor de cooperare cu omologii ucraineni pentru identificarea unor soluții astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului transfrontalier pentru transportatorii de marfă.
Acest lucru este impus de faptul că formalitățile de control la frontieră, în România, sunt condiționate de capacitatea autorităților ucrainene de a prelua şi procesa camioane.
Pentru că staționarea camioanelor este posibilă doar în afara localităților, însă, ţinând cont de numărul foarte mare de automarfare care așteaptă să iasă din România prin PTF Halmeu, coloana formată de acestea îngreunează vizibil circulația rutieră în localitățile din zona punctului de trecere a frontierei, Halmeu, Turulung, Drăgușeni.
Situația camioanelor la ieșirea din țară prin PTF Halmeu,
08.12.2023, ora 07:00.
– timpi de așteptare – 720 min.;
– număr camioane – 200, care sunt staționate în afara localităților.
– capătul coloanei este situat la aprox 2 km. față de sensul giratoriu situat la intersecția DN1 C cu DN 19 (Drăgușeni-Livada-Ciuperceni).