Informare de presă – 07.06.2023

În cadrul Programului Comemorarea Eroilor Neamului in județul Satu Mare , marți 06 iunie 2023 au avut loc noi acțiuni de comemorare la Sărăuad, Cehal și Cean.
Prima acțiune a avut loc la mormântele de război ale eroilor ce-și dorm somnul de veci în curtea Bisericii Ortodoxe ” Sf. Grigorie Teologul” din Sărăuad, oraș Tășnad.
Au participați reprezantanți ai Instituției Prefectului Județul Satu Mare, vicepreședintele Consiliului județean, Oliviu Buzgău, primarul orașului Tășnad, Adrian Farcău , cadre militare în rezervă și retragere din județul Satu Mare și județul Bihor, reprezentanți ai unităților militare din cadrul Garnizoanei Satu Mare, ale structurilor din cadrul M.A.I, instituțiilor de învățământ și culturale cu o mențiune specială pentru Ansambul ”Flori de Codru” din Tășnad.
A doua activitate de comemorare a avut loc în pădurea din Cehal la locul cunoscut sub numele de ” Crucea lui Irimie” unde se află un mormânt comun de război. De remarcat că pe lângă oficialități au ținut să fie prezenți la eveniment și elevi ai Școlii Gimnaziale din Cehal.
Ultima activitate de comemorare a avut loc la mormântul de război , situat la ieșire din localitatea CEAN, comuna SĂUCA, pe partea dreaptă a DJ 191 Tășnad-Marghita. De menționat că la eveniment a fost prezentă și o delegație a Primăriei comunei Boianu Mare din Bihor condusă de primarul localității.
Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți din județele Satu Mare și Bihor.
Activitatea de comemorare face parte din cadrul ” PROGRAMULUI COMEMORAREA EROILOR NEAMULUI ÎN JUDEȚUL SATU MARE” inițiat de către asociațiile de rezerviști militari și civico-patriotice din județul Satu Mare, semnat de toți partenerii, aprobat de Prefectul județului Satu Mare la data de 11.03.2022 și care presupune organizarea de activități de comemorare în toate locațiile în care sunt înmormântați militari români care au căzut în perioada celor două războaie mondiale.
Glorie Eternă Eroilor Neamului!