Informare de presă – 08.11.2023

Audiențe cu cetățenii
Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Roca , a susţinut miercuri, 08.11.2023 de la ora 10,00, o nouă sesiune de audienţe cu cetăţenii.
Alături de prefect au fost prezenți secretarul general, Cosmin Dorle, Ramona Antonescu, șef serviciu şi consilierul pe relaţii cu publicul, Florin Găzdac.
La audiențe s-a prezentat reprezentantul Asociației Solidare EMMAUS Satu Mare care a solicitat sprijin cu privire la a primi informații referitoare la alocarea către Agenția Națională pentru Ocuparea Fortei de Muncă ( ANOFM) din partea Guvernului României a sumelor necesare subvenționării angajării tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului după vârsta de 18 ani.
Asociația EMMAUS este o intreprindere socială de inserție a acestor tineri oferindu-le servicii sociale în vederea integrării sociale și ocupării unui loc de muncă stabil.
S-a comunicat faptul că Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu-Mare ( AJOFM ) a făcut demersurile necesare către ANOFM pentru alocarea sumelor necesare după următoarea alocare bugetară.
Tot la audiențele de azi s-a prezentat o persoană din comuna Viile Satu Mare care a solicitat sprijin pentru a se elibera carte de identitate soției sale sesizând și probleme gospodărești din localitate.
Persoana a fost îndrumată cu privire la demersurile pe care le are de urmat în vederea soluționării problemelor.