Informare de presă – 09.10.2023

Avocatul Poporului organizează o nouă sesiune de audiențe la Satu Mare
Biroul Teritorial Oradea al Instituției Avocatul Poporului va susține miercuri 11 octombrie 2023, începând cu ora 10,30 audiențe la Satu Mare, pentru a veni în sprijinul cetățenilor din acest județ.
Audiențele se vor desfășura în Sala de audiențe a Instituției Prefectului județul Satu Mare, str. Alexandru Ioan Cuza nr.11.
Persoanele care doresc să se prezinte la aceste audiențe se pot înscrie telefonic la numărul 0261-713.120, sau e-mail : contact@prefecturasatumare.ro, prin intermediul Compartimentului de relaţii cu publicul al Instituţiei Prefectului județul Satu Mare.
Acordarea audienţelor este gratuită, iar petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru. Persoanele care doresc să participe la audienţe trebuie să prezinte document de identitate şi documente prin care să-şi justifice situaţia.
Amintim că se poate adresa instituției Avocatul Poporului orice persoana fizică care se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cu excepţia autorităţii judecătoreşti.
Petiţia trebuie să cuprindă informații complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu); drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzâierii sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona cererea, menţiunea obligatorie dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti sau dacă a format obiectul unei judecăţi, precizarea autorităţilor publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere se anexeaza actele doveditoare (în copie).