Informare de presă – 19.06.2023

Conferință de presă susținută de prefectul Radu Roca
Prefectul Radu Roca a susținut azi o conferință de presă în care a ținut să prezinte concluziile întâlnirii avute în această dimineață la Ardud cu fermierii din localitate și cu conducerea primăriei .
Întâlnirea a avut loc la solicitarea fermierilor care au reclamat unele probleme legate de contractele de atribuire a pășunilor din zonă.
”În urma sesizărilor primite din partea locuitorilor orașului Ardud în legătură cu problema pășunilor, am efectuat azi o deplasare la fața locului pentru a afla mai multe detalii atât de la reprezentanții fermierilor cât și din partea conducerii Primăriei. S-au constatat unele probleme apărute la nivel de primărie, respectiv la depășirea termenului legal de 30 de zile pentru trimiterea răspunsurilor la adrese. Nu au fost făcută la timp inventarierea animalelor și nici nu a fost stabilit gradul de încărcare a pășunilor.
Mă bucur că totuși s-a rezolvat problema agricultorilor și s-au depus cererile și centralizatoarele la APIA. Țin să evidențiez implicarea directorului APIA, care a sesizat inițial că actul emis de Primăria Ardud nu este corect. Săptămâna trecută agricultorii împreună cu Primăria Ardud au rezolvat problemele și s-a reușit depunerea cererile la APIA pentru obținerea subvențiilor”- prefect Radu Roca.