Informare de presă – 26.03.2024

PREGĂTIRI PENTRU ALEGERILE LOCALE ȘI EUROPARLAMENTARE 2024
Astăzi, 26 martie 2024, prefectul Radu Roca convocat o ședință de lucru cu primarii și secretarii generali ai primăriilor din județ pentru pregătirea procesului electoral din 9 iunie 2024.
Au fost prezenți alături de prefectul Radu Roca , subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop, Radu Iancu, directorul Cancelariei, secretarul general al Instituției Prefectului, Cosmin Dorle precum și reprezentanții tuturor instituțiilor implicate .
Această întâlnire a avut ca scop asigurarea unei coordonări eficiente și a unei colaborări strânse între diferitele autorități pentru a garanta desfășurarea corectă și transparentă a alegerilor.
În cadrul întâlnirii s-au discutat proceduri detaliate de lucru și s-au stabilit protocoale clare pentru a ne asigura că fiecare etapă a procesului electoral va fi derulată cu profesionalism și în perfectă legalitate.
De asemenea, s-a discutat despre prevederile Ordonanței de Urgență nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024. Conform ordonanței, perioada electorală începe la data de 12 martie 2024 şi se încheie la 3 zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial al României. La alegerile din data de 9 iunie 2024, la ora 7:00 va începe procesul de votare pentru ambele tipuri de alegeri şi se va încheia în aceeaşi zi la ora 22:00. Alegerile europarlamentare şi cele locale, vor avea loc simultan pe data de 9 iunie 2024. Numărul circumscripției electorale se va aduce la cunoștința alegătorilor de către primar, odată cu aducerea la cunoștință a delimitării și numerotării secțiilor de votare.
Radu Roca, prefectul județului Satu Mare: ”În anul 2024 avem mai multe scrutinuri electorale, pentru organizarea cărora depunem eforturi privind coordonarea tuturor instituțiilor implicate, inclusiv a celor 65 de primării din județul Satu Mare, astfel încât procesele electorale să se desfășoare în cele mai bune condiții și fiecare sătmărean să-și poată exprima votul.”