Informare de presă – 27.11.2023

Conferință de presă
În sala mică de ședințe a Instituției Prefectului județul Satu Mare a avut loc azi o conferință de presă la care au participat prefectul Radu Roca, președintele Consiliului județean, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și lt.col. Balazs Gheorghe, comandantul Centrului Militar Județean.
Subiectele întâlnirii cu reprezentanții mass media au fost legate de organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României ce vor avea loc pe 1 Decembrie în municipiul Satu Mare precum și în alte localități din județ. De asemenea au fost oferite date legate de Comandamentul de iarnă și pregătirea județului pentru sezonul rece.
La finalul conferinței de presă, prefectul Radu Roca a anunțat că s-a rezolvat problema avizelor legate de construcția unei clădiri noi la Școala gimnazială ”Grigore Moisil” Satu Mare.
Iată programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României- 1 DECEMBRIE 2023
Municipiul SATU MARE
ora 10:00 vernisaj expoziție la Muzeul de Artă
ora 10:30 depuneri de coroane la bustul lui I.C. Brătianu
ora 10:45 depuneri de coroane la statuia lui Vasile Lucaciu
ora 11:00 depuneri de coroane la bustul Iuliu Maniu
ora 11.15 depuneri de coroane la statuia Eroului Necunoscut
ora 12:00 ceremonial militar și religios la Monumentul Ostașului Român
Prezentarea onorului
Intonarea Imnului Naţional al României
Oficierea serviciului religios
Alocuțiuni
Moment artistic
Depunerea de coroane, jerbe și buchete de flori
Defilare cu trupe și tehnică militară
ora 14:00-17:00 spectacol artistic – Regal folcloric în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor
ora 19:00 retragerea cu torțe – Monumentul , Biserica și Armata Romànà” – Muzeul Judeţean – B-dul I.C.Bräteanu str.Eugen Lovinescu – str.Gh.Lazăr – Instituția Prefectului-Județul Satu Mare și Poliția Municipiului Satu Mare -str.Mircea cel Bătrân-B-dul Transilvania – Primăria Municipiulul Satu Mare – Consiliul Judetean
Satu Mare- Centrul Militar Judetean
Carei
Vineri, 1 decembrie 2023, de la ora 10.00, careienii sunt invitați pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei, unde va avea loc un eveniment omagial dedicat Zilei Naționale a României, care va cuprinde: intonarea Imnului Național al României, Te Deum dedicat Zilei Naționale a României și depuneri de coroane și flori în cinstea eroilor căzuți pentru reîntregirea neamului.
De la ora 16.00, la Teatrul Municipal din Carei, va avea loc spectacolul omagial dedicat Zilei Naționale a României, intitulat „La Mulți Ani, România!”, care va cuprinde trei părți: prima parte organizată de către Centrul Cultural Carei în colaborare cu Clubul Copiilor Carei, la care vor participa: Ansamblul „Vlăstarii Codrului”, Ansamblul „Ceatăra”, Ansamblul „Vasile Lucaciu” din Lucăceni, a doua parte prezentată de Corul Asociației „Unirea 2009” Carei, iar a treia parte organizată de către Asociațiunea Astra – Despărțământul Aurel Coza Carei.
Intrarea la eveniment este liberă!
Negresti Oas
Programul pentru Ziua Națională a României
Ora 12:00, la catargul din fața Primăriei Negrești-Oaș
– Intonarea imnului național al României
– Ceremonialul religios oficiat de preoții slujitori din Negrești-Oaș
– Mesajul primarului Aurelia Fedorca
– Ceremonia de depunere de coroane de flori
– Spectacol organizat de instituțiile de învățământ din oraș.
Tășnad
La ora 12 la Monumentul Eroilor- depuneri de coroane, TE DEUM, ALOCUȚIUNI.
De la ora 12,45 SALA DE SPECTACOLE UNIREA
Program artistic susținut de Grădinița cu Program Prelungit nr 1 Tășnad, Școala Gimnazială Tășnad, Luceul Tehnologic Tășnad, Trupa Simbol și soliștii Clubul Elevilor Tășnad , Ansamblurile Folclorice tășnădene.
La Ardud va avea loc de la ora 16 un spectacol folkloric: ”ROMÂNIA din SATUL ROMÂNESC” cu Petrică Mureșan și Georgiana Marina capete de afiș. Spectacolul are loc la Căminul Cultural Gerăușa.