Informare de presă – 29.03.2023

Grup de lucru pentru susținerea Extensiei Satu Mare a Universității Tehnice Satu Mare
Prefectul Radu Roca a participat azi la întâlnirea organizată sub egida „Extensia Satu Mare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca – Factor Cheie in Dezvoltarea Industriei Sătmărene” . A participat conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca, reprezentanți ai Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Satu Mare, organizațiilor DRW si ACM Satu Mare, Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare si a Clubului Studenților Sătmăreni.
A fost constituit un grup de lucru pentru susținerea Extensiei Satu Mare a Universității Tehnice Cluj Napoca prin care se dorește atragerea de absolvenți sătmăreni spre această formă de învățământ superior.
”Este o oportunitate foarte bună pentru elevii sătmăreni de a urma cursurile unei univeristăți tehnice de prestigiu chiar la ei acasă. Firmele din județ au nevoie de ingineri, de oameni calificați. În contextul actual e important să avem această Extensie a Universității Tehnice la Satu Mare mai ales că sunt condiții bune , dotări excelente. E de datoria noastră să-I convingem pe tinerii sătmăreni să rămână să se specializeze acasă și să muncească apoi în industria locală”- prefect Radu Roca.