Informare de presă – 30.01.2023

Prima ședință de Colegiu Prefectural din acest an
Prima ședință a Colegiului Prefectural a avut loc în această dimineață la sediul Instituției Prefectului județul Satu Mare sub conducerea prefectului Radu Roca și în prezența subprefectului Romeo Pop , a directorului de Cancelarie, Radu Iancu și a secretarului general , Cosmin Dorle.
Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, col. Ovidiu Popa a prezentat un rezumat al activităților desfășurate de jandarmii sătmăreni în anul 2022.
De asemenea Ramona Antonescu, șef serviciu în cadrul Instituției Prefectului județul Satu Mare a prezentat o informare legată de Strategia națională de incluziune a cetățenilor români aparținând minorităților rome pentru 2022 – 2027 (H.G. nr.560/2022).
La capitolul ”Diverse”, prefectul Radu Roca le-a transmis șefilor de instituții ca în acest an să manifeste o mai bună colaborare cu reprezentanții mass-media pentru a asigura o transparență sporită a activităților instituțiilor și regiilor de stat. Acesta a solicitat și o reducere a birocrației între instituții și o mai bună colaborare între instituții în slujba cetațeanului legată de obținerea de avize, acorduri, autorizații sau decizii.