Informare de presă – 30.05.2023

Centrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), inaugurat la Moftin
Prefectul Radu Roca și directorul de Cancelarie, Radu Iancu au participat azi la ceremonia de inaugurare a Centrului SVSU din comuna Moftin, eveniment organizat îin cadrul proiectului intitulat ”Cross-border harmonized response to risks and disasters” – HUSKROUA/1901/8.1/0089, proiect finanțat în Programului HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 (Joint Operational Programme Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine, ENI CBC Programme).
La eveniment au mai participat primarul comunei Moftin, Gheorghe David , vicepreședinții Consiliului județean Satu Mare, Lenuța Cornea și Oliviu Buzgău precum și echipele de proiect ai partenerilor din România, Ungaria și Ucraina și specialişti în domeniul situaților de urgență.
Obiectivul declarat al proiectului este generarea și dezvoltarea unui mecanism operațional transfrontalier pentru coordonarea comunităților în caz de dezastre naturale sau provocate de om.
Partenerii își propun să sporească nivelul de siguranţă umană al populaților din regiunea transfrontalieră și, astfel, să reducă costurile sociale, economice și de mediu ale dezastrelor naturale de pe acest teritoriu.