Informare de presă – 30.05.2023

Întâlnire cu reprezentanții cadrelor didactice care au protestat azi la Satu Mare
Prefectul Radu Roca alături de directorul de Cancelarie , Radu Iancu a avut azi o întâlnire cu o delegație a profesorilor ce au protestat azi în fața sediului Instituției Prefectului.
În numele cadrelor didactice din județ, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Satu Mare, prof. Sergiu Tâlvâc a depus un memoriu care cuprinde principalele revendicări și nemulțumiri ale dascălilor.
Profesorii sătmăreni au protestat azi în fața sediului Instituției Prefectului județul Satu Mare în contextul grevei generale declanșate în învățământ.
La întâlnirea de la sala mică de ședințe a Instituției Prefectului au fost invitați și reprezentanții mass media locală.
”M-am întâlnit cu reprezentanții sindicaliștilor și o voi face oriunde, oricând până când această problemă va fi rezolvată.
Cred că este vorba de respect. Dialogul este singura formă în care se poate găsi o soluție comună , un dialog corect și onest de partea ambelor părți respectiv guvern și sindicate.
Voi trimite memoriul depus la Instituția Prefectului județul Satu Mare prim-ministrului Nicolae Ionel Ciucă și ministrului educației, Ligia Deca în speranța că problemele semnalate vor fi rezolvate. ”- prefect Radu Roca.