Informare de presă – 06.09.2023

Schimbare de comandă la Jandarmeria Satu Mare
Astăzi, 06 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, a avut loc ceremonialul militar de predare-primire a comenzii inspectoratului ca urmare a trecerii în rezervă a domnului colonel Ovidiu – Adrian POPA, cel care a condus unitatea timp de 7 ani.
Festivitatea s-a desfășurat în prezența domnului colonel Traian Mârza, Director al Direcției Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a oficialităților locale și a efectivelor din cadrul Inspectoratului.
La eveniment au participat și subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și directorul de Cancelarie, Radu Iancu.
Subprefectul Altfatter Tamas i-a înmânat domnului colonel Ovidiu Popa o diplomă de excelență din partea Instituției Prefectului în semn de apreciere a bunei colaborări avute și a muncii deosebite depuse pentru siguranța sătmărenilor, la comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi.
În spiritul tradițiilor militare și în conformitate cu regulile protocolare, colonelul Ovidiu – Adrian POPA a predat comanda Inspectoratului și drapelul de luptă către colonel Gheorghe VLONGA, Adjunct al Inspectorului Șef.
”Trebuie să recunosc că am venit cu strângere de inimă la această ceremonie. În primul rând pentru că e vorba despre trecerea în rezervă a unui profesionist desăvârșit și în al doilea rând pentru că de-a lungul carierei mele la Instituția Prefectului atât în calitate de prefect cât și de subprefect între mine și domnul colonel Ovidiu Popa s-a legat și o relație de amiciție, de prietenie chiar aș putea spune…Și mi-e greu să accept că nu-l voi mai avea alături la ședințele săptămânale și mai ales că nu voi mai putea beneficia de sfaturile dânsului în momentele deosebite… Sigur, nu aș vrea să mă lungesc cu vorba și nici să nu înșir aici laude cu nemiluita căci eu sper că trecerea în rezervă nu înseamnă neapărat și faptul că de azi înainte domnul comandant Popa nu va avea ușa mereu deschisă la Instituția Prefectului.
Am trecut împreună peste multe momente dificile…și pomenesc aici doar Pandemia de covid…Apoi criza refugiaților din Ucraina…Pentru toate momentele grele în care ne-a fost alături nu pot decât să spun din inimă un mare MULȚUMESC.
Rămâneți un exemplu de profesionalism, de omenie, de bun simț și aș putea s-o țin așa în vorbe la superlativ. Ați fost și veți rămâne un mare OM …un OM de onoare! Să trăiți mulți ani și să vă bucurați de anii de …rezervă ca să nu zic pensionare!”-subprefect Altfatter Tamas.