Informare de presă – 07.02.2023

Întâlnire cu reprezentanții Liceului Teoretic Negrești Oaș
Prefectul Radu Roca împreună cu directorul de Cancelarie , Radu Iancu au avut în această după amiază o întâlnire cu profesorii de la Liceul Teoretic Negrești Oaș și cu reprezentanții părinților elevilor ce doresc ca din toamnă să-și înscrie copiii în clasa a V-a la această instituție de învățământ.
”Am dorit să avem o discuție pentru a afla motivele pentru care de mai bine de o săptămână profesorii de la Liceul Teoretic Negrești Oaș protestează în fiecare după amiază în fața Inspectoratului Școlar Județean. Aceștia își doresc ca și în anul școlar 2023-2024 să fie păstrată clasa a V-a și au prezentat și o petiție și o listă cu 26 de elevi care ar urma să fie înscriși. Urmează să convocăm o întâlnire la Negrești Oaș cu toți factorii implicați . Sper ca împreună să găsim soluția cea mai bună pentru elevi ” -prefect Radu Roca.
”Am decis să protestăm din cauza faptului că în planul de școlarizare pentru anul 2023-2024 nu figurează clasa a V-a de gimnaziu și considerăm că acest lucru aduce grave prejudicii procesului de învățământ din zona Țării Oașului. Gimnaziul din școala noastră reprezenta o forță, clasele de gimnaziu aveau rezultatele cele mai bune, atât la olimpiadele școlare, cât și la diferite concursuri. Mulțumim Instituției Prefectului pentru implicare și sperăm să se rezolve favorabil doleanțele noastre” a fost mesajul directorului Liceului Teoretic Negrești Oaș, Viorel Bud.