Informare de presă – 08.05.2023

Întâlnire de lucru cu fermierii din județul Satu Mare
În sala mare de ședințe a Instituției Prefectului a fost organizată azi o întâlnire de lucru a deputatului Florin Barbu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților și deputatului Adrian Chesnoiu, fostul ministru al agriculturii, cu fermieri din sectorul vegetal și zootehnic, procesatori în industria alimentară , reprezentanți ai autorităților locale și guvernamentale precum și consultanți în accesarea fondurilor europene.
La întâlnire au fost prezenți prefectul Radu Roca, Gheorghe Cârciu, ministru secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, președintele Consiliului județean, Pataki Csaba, subsecretarul de stat, vicepreședintele ANPC, Sebastian Hotca, subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și vicepreședinții Consiliului județean, Lenuța Cornea și Buzgau Oliviu.
La fel ca și la întâlnirea de anul trecut organizată de Instituția Prefectului județul Satu Mare cu ocazia vizitei ministrului Adrian Chesnoiu, interesul fermierilor sătmăreni pentru această acțiune a fost foarte mare, aceștia au găsit răspuns la numeroase întrebări care au fost adresate celor doi invitați. De asemenea, primarii prezenți la întâlnire au ridicat problema finanțării proiectelor de infrastructură demarate în mediul rural având în vedere unele dificultăți generate de actuala conjunctură economică.
Întâlnirea a avut ca scop o informare privind problemele curente ale agricultorilor sătmăreni dar și prezentarea principalelor direcții strategice în politica rurală și a măsurilor de sprijin în agricultură și industria de procesare, actuale sau în curs de definitivare ca noi programe de finanțare.
”Mă bucur că ați răspuns din nou invitației noastre și ați venit la această întâlnire într-un număr atât de mare. Ne dorim ca problemele ridicate de dumneavoastră să-și găsească rapid soluțiile și sunt convins că discuțiile purtate azi cu domnii deputați Florin Barbu și Adrian Chesnoiu vă vor fi de un real ajutor în activitate. Ne dorim să avem o agricultură performantă în județ și fermieri puternici și mulțumiți de politicile guvernamentale. Oricând ușa biroului meu e deschisă pentru dumneavoastră. Eu nu am audiențe ci întâlniri așa că vă aștept oricând aveți o problemă” – a transmis prefectul Radu Roca .
În deschiderea evenimentului, artistul emerit, Petrica Muresan a intonat imnul de stat al României.