Informare de presă – 11.05.2023

Oportunități de finanțare prin Organismul Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman-Regiunea de Nord Vest ( OIR PECU NV)
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în colaborare cu Instituția Prefectului județul Satu Mare derulează astăzi și mâine o prezentare privind oportunitățile de finanțare pentru perioada de programare 2021-2027 prin Programul Educație și Ocupare și respectiv Programul Incluziune și Demnitate Socială.
Prefectul Radu Roca alături de subprefectul Romeo Pop și de directorul de Cancelarie , Radu Iancu au participat azi la deschiderea lucrărilor de prezentare a proiectelor de finanțare nerabursabilă ce pot fi accesate.
Prezentarea a fost făcută de Liviu Miclăuș, Director executiv al Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman-Regiunea de Nord Vest ( OIR PECU NV).
Au fost prezenți primari, viceprimari și reprezentanți ai U.A.T.-urilor din județ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, a Agenției Județene pentru ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, Direcției Generale de Asisitență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, Direcției de Asistență Socială Satu Mare și a Grupurilor de Acțiune Locală ( G.AL.) din județ.
”Sunt fonduri nerambursabile ce pot fi accesate prin aceste programe și sper să ajungă în județul nostru sume importante. E vorba de 4,34 miliarde de euro prin Programul Educație și Ocupare și 4,15 miliarde de euro prin Programul Incluziune și Demnitate Socială. ” transmite prefectul Radu Roca.